Bijna 1500 Geluidsarme vrije koelunits zonder problemen in bedrijf!

De door TIG ontwikkelde geluidsarme vrije koelunit bereikt de magische grens van 1500 geïnstalleerde koelunits! De afzet van de geluidsarme koelunit kent een exponentiële groei in de afgelopen twee jaar. In 2019 heeft Teensma geluidsbeheersing al 558 units mogen leveren. Tot op heden kan men stellen dat de toepassing probleemloos fungeert met storingspercentage van minder dan 1 procent!

De unit is speciaal ontwikkeld voor ruimtes waarin apparatuur staat opgesteld, welke gekoeld dient te worden onder de condities volgens ETSI EN 019-1-3 V2.3.2 (2009-11). Hieronder valt onder andere de glasvezelverdeelstations ookwel PoP-huisjes (Point of Presence) genoemd. Deze huisjes zijn vergelijkbaar met de elektriciteitshuisjes zoals we ze kennen. De PoP is het hoofdverdeelstation waaruit de glasvezelkabels de woonwijken ingaat.

De geoctrooieerde koelunits worden “plug en play” geleverd inclusief een volledig autonome besturing. Kenmerkend voor de vrije koelunits is – naast het lage geluidsniveau – een aangetoonde besparing in het energieverbruik tot wél 85% ten opzichte van de conventionele airco-units voor gebruik in telecom ruimtes.

Uiteraard is de ontwikkelde koelunit ook in andere doelgroepen toepasbaar. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of naar een oplossing die wij u kunnen bieden? Neem contact op middels onderstaand button, wij staan u graag te woord!

Neem contact op

PoP-huis

GVKU – Geluidsarme Vrije Koelunit

Montage PoP-huis

2019-11-11T13:15:51+00:00