Tig Akoestiek genomineerd voor Innovatieprijs Sportaccommodaties 2018

Details

Vol trots kunnen we melden dat TIG Akoestiek genomineerd is voor de Innovatieprijs Sportaccommodaties 2018 met onze sporTIG® scheidingswand. De uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens de Dag van de Sportaccommodaties op 8 maart in de Expo Houten. Het is de tweede keer dat de prijs wordt uitgereikt.

Onze innovatie: sporTIG® scheidingswand

We zijn genomineerd met onze innovatieve sporTIGâ scheidingswand. Dankzij deze neerlaatbare akoestische scheidingswand kunnen we ruimtes in binnensportaccommodaties eenvoudig scheiden. De wand is in de basis ontwikkeld voor toepassingen in sporthallen en –zalen. Daarnaast is hij ook geschikt voor zwembaden, kantines, multifunctionele ruimten en fabriekshallen.

De unieke opbouw, in combinatie met duurzame/gerecyclede wol, zorgt voor hoge akoestische waarden. De door NOC*NSF voorgeschreven ‘nagalmtijden’ zijn met deze innovatieve wand eenvoudig te realiseren. Net als het elimineren van hinderlijke ‘flutterecho’s’: het geluid dat heen en weer kaatst tussen twee harde evenwijdige begrenzingen van een zaal, zoals wanden of tussen de vloer en het plafond. Dit veroorzaakt snel opeenvolgende echo’s. Dankzij onze sporTIG® scheidingswand is dat verleden tijd.

Nieuwe concepten stimuleren

De innovatieprijs is een gezamenlijk initiatief van de Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek (BSNC), Vereniging Sport en Gemeenten en NOC*NSF. Met de prijs willen de initiatiefnemers nieuwe concepten in de sportsector stimuleren. Ook willen de drie organisaties de focus versterken op innovatie bij het bedrijfsleven, opdrachtgevers én gebruikers. De winnaar ontvangt een promotiepakket.

Het beoordelen van de inzendingen gebeurde op basis van de criteria in het reglement: originaliteit en creativiteit, de aanleiding voor de innovatie, praktische meerwaarde en effectiviteit en promotie van het vakgebied. En in hoeverre er sprake is van een concreet, gerealiseerd en duidelijk product, project of dienst.

Wij houden u uiteraard op de hoogte en laten het zo snel mogelijk weten als we de prijs winnen.

Lees meer op de website van BSNC (Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek)

Naar overzicht nieuwsberichten

Oplossingen op maat voor geluidsproblemen

Geluid reduceren en beheersen, dat is kortweg wat wij doen. Al decennia lang! Wij analyseren uw probleem en lossen het op. Geheel vrijblijvend wordt aan de hand van geluidsmetingen en berekeningen de geluidsoverlast in kaart gebracht en vertaald in een oplossing.

Meer over ons
2018-04-12T10:45:12+00:00